Telefon: (70) 311 9739 / (70) 263 2430
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kovácsoltvas kiegészítők

Kovácsoltvas kiegészítők

Fogantyúk, reteszek, pántok, zsanérok, zárak, kampók, lábak, díszítések

Egyszerű formanyelvű, kovácsoltvas kézműves termékek. A rusztikus- és a mediterrán stílusú bútorok kiegészítői. Kovácsoltvas kiegészítőink választhatóak saját készítésű bútorainkhoz, vagy akár önmagukban is megrendelhetőek.

A kovácsoltvas kiegészítők harmonikusan illeszkednek a rusztikus és a mediterrán stílusjegyekhez, így a tölgy bútoroknál és a téglakonyháinknál is preferáltak. Ezen kézműves termékek a mai követelményekhez igazodóan egyszerűbb formanyelvűek, mint amilyeneket az elmúlt történelmi korokra visszatekintve láthatunk. A kovácsoltvas kiegészítőink kézi erővel, tűzi kovácsolással készülnek, melyeken a kovácsmesterünk minden egyes kalapácsütése fellelhető.

S bár első ránézésre egyformának tűnhetnek, valójában nincs két tökéletesen egyező, mint a gyárban a sorozatgyártásban készült termékeknél. A kézi kovácsolásnál az ezer Celsius fok fölé hevített vas a végső formáját a kovácsmester kalapácsütéseinek hatására nyeri el. A kalapácsütések nyomát és a fém textúráját is kiemeli a már elkészült termékek olajozása, amitől feketés árnyalatot kap az anyag. Díszítő elemeknek, fogantyúknak javasoljuk a kézműves kovácsoltvas kiegészítőinket.